Print Page | Close Window

clickonce deployment issues

Printed From: IdeaBlade
Category: DevForce
Forum Name: DevForce Classic
Forum Discription: For .NET 2.0
URL: http://www.ideablade.com/forum/forum_posts.asp?TID=683
Printed Date: 16-Jan-2018 at 7:46pm


Topic: clickonce deployment issues
Posted By: orcities
Subject: clickonce deployment issues
Date Posted: 12-Feb-2008 at 12:59pm
I have tried to follow the instructions from the ClickOnceShim to create the deployment application. ClickOnceShim is referenced in the Shell project. I have used MageUI to create the installation. I copied to the files to the server.
 
App/1.0.0.0/
/bin
App.Application
App.exe.manifest
 
I get the following error when I try to run http://.../App/1.0.0.0/App.Application - http://.../App/1.0.0.0/App.Application

-----------------------------------------------------------------
PLATFORM VERSION INFO
 Windows    : 5.1.2600.131072 (Win32NT)
 Common Language Runtime  : 2.0.50727.832
 System.Deployment.dll   : 2.0.50727.832 (QFE.050727-8300)
 mscorwks.dll    : 2.0.50727.832 (QFE.050727-8300)
 dfdll.dll    : 2.0.50727.42 (RTM.050727-4200)
 dfshim.dll    : 2.0.50727.42 (RTM.050727-4200)
SOURCES
 Deployment url   : http://..../App/1.0.0.0/App.application - http://..../App/1.0.0.0/App.application
      Server  : Microsoft-IIS/6.0
      X-Powered-By : ASP.NET
 Deployment Provider url  : http://..../App - http://..../App
ERROR SUMMARY
 Below is a summary of the errors, details of these errors are listed later in the log.
 * Activation of http://..../App/1.0.0.0/App.application - http://..../App/1.0.0.0/App.application resulted in exception. Following failure messages were detected:
  + Downloading http://..../App - http://..../App did not succeed.
  + The remote server returned an error: (403) Forbidden.
COMPONENT STORE TRANSACTION FAILURE SUMMARY
 No transaction error was detected.
WARNINGS
 There were no warnings during this operation.
OPERATION PROGRESS STATUS
 * [2/12/2008 1:00:42 PM] : Activation of http://..../App/1.0.0.0/App.application - http://..../App/1.0.0.0/App.application has started.
ERROR DETAILS
 Following errors were detected during this operation.
 * [2/12/2008 1:00:42 PM] System.Deployment.Application.DeploymentDownloadException (Unknown subtype)
  - Downloading http://..../App - http://..../App did not succeed.
  - Source: System.Deployment
  - Stack trace:
   at System.Deployment.Application.SystemNetDownloader.DownloadSingleFile(DownloadQueueItem next)
   at System.Deployment.Application.SystemNetDownloader.DownloadAllFiles()
   at System.Deployment.Application.FileDownloader.Download(SubscriptionState subState)
   at System.Deployment.Application.DownloadManager.DownloadManifestAsRawFile(Uri& sourceUri, String targetPath, IDownloadNotification notification, DownloadOptions options, ServerInformation& serverInformation)
   at System.Deployment.Application.DownloadManager.DownloadDeploymentManifestDirect(SubscriptionStore subStore, Uri& sourceUri, TempFile& tempFile, IDownloadNotification notification, DownloadOptions options, ServerInformation& serverInformation)
   at System.Deployment.Application.DownloadManager.FollowDeploymentProviderUri(SubscriptionStore subStore, AssemblyManifest& deployment, Uri& sourceUri, TempFile& tempFile, IDownloadNotification notification, DownloadOptions options)
   at System.Deployment.Application.DownloadManager.DownloadDeploymentManifestBypass(SubscriptionStore subStore, Uri& sourceUri, TempFile& tempFile, SubscriptionState& subState, IDownloadNotification notification, DownloadOptions options)
   at System.Deployment.Application.ApplicationActivator.PerformDeploymentActivation(Uri activationUri, Boolean isShortcut)
   at System.Deployment.Application.ApplicationActivator.ActivateDeploymentWorker(Object state)
  --- Inner Exception ---
  System.Net.WebException
  - The remote server returned an error: (403) Forbidden.
  - Source: System
  - Stack trace:
   at System.Net.HttpWebRequest.GetResponse()
   at System.Deployment.Application.SystemNetDownloader.DownloadSingleFile(DownloadQueueItem next)
COMPONENT STORE TRANSACTION DETAILS
 No transaction information is available.

-----------------------------------------------
I have also tried to use the publish feature when I do that I get a 404 error instead of 403.
I have tried to create a client installation as well. When I do that it gets passed the login screen but the form is empty.



Replies:
Posted By: orcities
Date Posted: 12-Feb-2008 at 1:06pm
I have gone thru many articles online to resolve. I have changed the rights in IIS to create its own application. It is using the correct Asp.Net framework. The Mime type has been added to the headers to allow for:
 
.* - application/octet-stream
.application - application/x-ms-application
.manifest - application/x-ms-application.
 


Posted By: orcities
Date Posted: 12-Feb-2008 at 1:38pm

I am finally able to get the clickonce deployment to work. I am using the publish feature of VS to do so, update had to be filled incorrectly and it was hidden under options. I have found that the dll from the ClickOnceShim are not loaded which is an issue because none of my module dll are loaded.



Posted By: orcities
Date Posted: 12-Feb-2008 at 2:15pm
How do I get it to successfully reference all dll's needed. I know that is what the shim is suppose to do but I can't get the the .application file to run from the server.


Posted By: Bill Jensen
Date Posted: 12-Feb-2008 at 2:16pm

1.  In your first post, you said that ClickOnceShim is referenced by the Shell project.  Reconfirm this.

2.  Use the ConfigurationManager to confirm that ClickOnceShim is built as part of the active solution configuration.
 
3.  Verify that ClickOnceShim.dll is present in the bin\Debug folder of the application.
 
Bill


Posted By: orcities
Date Posted: 12-Feb-2008 at 2:31pm
ClickOnceShim.dll is referenced
configuration Manager has ClickOnceShim being compiled in both the Debug and the Release builds
all files show up in the /bin/Debug folder.
all files show up in the /bin/Release folder.
 
But during publish they do not show up.
And I can't get the files to download when to use MageUI.
 


Posted By: Bill Jensen
Date Posted: 12-Feb-2008 at 3:09pm
Right click on your Shell project and select Properties.
 
Select the Publish Tab.
 
Click Application Files...
 
Be sure all files necessary for your application are marked "Include"
 
B.


Posted By: orcities
Date Posted: 12-Feb-2008 at 3:11pm
ClickOnceShim is there and set to include(auto)
my modules are not there and I don't know how to add them


Posted By: Bill Jensen
Date Posted: 12-Feb-2008 at 3:15pm
Did you add references to classes from your modules to Dummy.cs in ClickOnceShim?


Posted By: orcities
Date Posted: 12-Feb-2008 at 3:17pm

AdministrationModule aAdministrationModule;

RolodexModule aRolodexModule;

SecurityModuleModule aSecurityModule;

WelcomeModule aWelcomeModule;

SharedQuestionEditorModule aSharedEditor;



Posted By: Bill Jensen
Date Posted: 12-Feb-2008 at 3:25pm
Try checking ShowAllFiles.  This should show all files in the bin/Debug folder.  Are the module DLL files present in bin/Debug?


Posted By: orcities
Date Posted: 12-Feb-2008 at 3:26pm
I finally got it to load. But when the form comes up the file form is blank. What would be causing that.


Posted By: orcities
Date Posted: 12-Feb-2008 at 3:30pm


Posted By: Bill Jensen
Date Posted: 12-Feb-2008 at 4:02pm
Looks like your Foundation module isn't loading.
 
Is it included in the manifest?
 
Is ProfileCatalog.xml included in the manifest?
 
B.


Posted By: orcities
Date Posted: 13-Feb-2008 at 10:07am
I did forget the ProfileCatalog.xml file.
 
Now I can install and run it on my machine but I can't get it to install/run on other machines. They will not connect to the server. What changes do I need to make to ibconfig file to get it to work.
 
If I do the clickonce the program installs but never runs. It throws an error before the load screen comes up.
 
If I do an install package it installs but the connection to the server never happens and it throws an error about the connection string in the ibconfig file.


Posted By: orcities
Date Posted: 13-Feb-2008 at 10:12am
Installing using an install package gives me an error about IdeaBlade.Persistence.Server not being found. From what I read this is suppose to go on the server not the client. Is that correct?


Posted By: Bill Jensen
Date Posted: 13-Feb-2008 at 11:01am
Are you running 2-tier or 3-tier?
 
Are you sure the ibconfig is included in the install package?
 
B.


Posted By: orcities
Date Posted: 13-Feb-2008 at 11:04am

I put the IdeaBlade.Persistence.Server in the client install package and it works. But I thought I was only suppose to have that on the server housing the information.

The ibconfig file is in the install package.
 
I really want to implement clickonce but I can't get it to run on other computers only my own.


Posted By: orcities
Date Posted: 13-Feb-2008 at 11:05am
3 tier is my goal. client - server - database


Posted By: orcities
Date Posted: 23-Jun-2008 at 1:02pm
Still having a problem w/ clickOnce deployment. I have been building a Setup project for Beta Releases but I need to use ClickOnce.
 
I have the ClickOnce shim referenced in the Shell project. I have references to all of my modules in the Dummy.cs. When it publishes it does not include all of my modules nor the required other dll's, DevExpress for example, that I need.
 
I have verified that it is in the Configuration Manager.
 
 
Please help.


Posted By: orcities
Date Posted: 23-Jun-2008 at 1:16pm
When I do a normal build, on either debug or release, all my module dll show in the Release folder. But when I do a publish they do not.


Posted By: orcities
Date Posted: 23-Jun-2008 at 1:17pm
They also do not show up in the Application Files list.



Print Page | Close Window